Andrei Octavian Dobre

Profesor coordonator - Centru Educațional de Matematică "Math Academy"

Sunt profesor de matematică încă din anul 2004 (din anii studenției) când, la recomandarea profesorului meu de Analiză Numerică, am ținut câteva cursuri la Liceul Administrativ și de Servicii "Victor Slăvescu" Ploiești.

Am "jonglat" puțin cu programarea web, dar mi-am dat seama că matematica va rămâne prima și cea mai importantă pasiune, așa că am dat examen de titularizare și am avut șansa să obțin un post la Colegiul Națioanl Jean Monnet Ploiești. Aici, în trei ani, am dezvoltat o adevărată pasiune pentru matematică și am învățat tainele metodicii predării matematicii la cel mai înalt nivel. În tot acest timp am studiat zeci de cărți de metodică pentru a mă face  ușor de înțeles în fața copiilor - "să pot vorbi cât mai mult pe limba lor", astfel încât matematica să pară doar un simplu joc.

În cei peste 15 ani de carieră am  predat în câteva școli din Ploiești, dar am reușit să mă regăsesc și să mă simt un profesor complet la Colegiul Național "Nichita Stănescu" Ploiești, unde sunt titular și lucrez atât cu elevii de gimnaziu, cât și cu elevii de liceu.

În acești ani am pregătit sute sau chiar mii de elevi pentru examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat și Admitere în Facultate. De asemenea cei mai buni dintre elevii mei au obțiunut premii și mențiuni la nivel județean și național la olimpiadele și concursurile de matematică, iar o parte dintre ei studiază la facultăți de prestigiu din străinătate.

În afara lucrului cu elevii am coordonat și participat la realizarea unor culegeri de Evaluare Națională și Bacalaureat M1 și M2, coordonez Revista Electronică MateInfo.ro și sunt redactor principal la Revista de Matematică Sclipirea Minții

 Cel mai mare și important proiect este site-ul www.mateinfo.ro , care se află printre primele site-uri de profil apărute în România (încă din anul 2005) și este unul dintre cele mai vizitate la ora actuală. 

Datorită recomandărilor și solicitărilor din ce în ce mai mari am realizat  Centrul Educațional de Meditații la Matematică - "Math Academy". Aici elevii din toată țara participă la cursuri pe înțelesul lor, astfel încât matematica să devină un joc frumos și îndrăgit, iar Evaluarea Națională și BAC-ul să fie doar niște examene unde trebuie să atingem o notă maximă.